Vaikams
logo

Mėlynoji vaikų konferencija

Terminas: 2023 m. gegužės 22 d. – 2023 lapkričio 12 d.

Tikslinė auditorija: 5–7 klasių Klaipėdos miesto moksleiviai.

Projektą finansuoja Klaipėdos miesto savivaldybė.

Projekto „Mėlynoji vaikų konferencija – tvarumas pagal jaunimą“ tikslas – ugdyti aktyvią ir pilietišką visuomenę per saviugdos procesą, siekti suteikti žinias moksleiviams apie tvarumą, taršos poveikį aplinkai ir poreikį saugoti gyvąją gamtą per praktinių žinių įgijimą, vaikų konferencijos įgyvendinimą, kaip tų žinių pritaikymą praktiškai. Projekto koncepcija atliepia poreikį pristatyti darnos su gamta poreikį kitaip, kitu kampu, o projekto šūkis „Vaikai –vaikams!” atliepia tikslą keisti edukacijos principą ir tai, kaip ateities pilietinei visuomenei perduodamos ne tik žinios, bet ir kompetencijos įgyvendinti reikalingas idėjas bei ryžtas veikti, o „Švietimas yra galingiausias ginklas, kurį galite panaudoti, norėdami pakeisti pasaulį.“ (N. Mandela).

Planuojamos veiklos:

  1. Moksleivių edukacijos ir mentorystė. Buriami 5–7 klasių Klaipėdos miesto moksleiviai, kurie, drauge su mokytojais, projekto lektoriais ir mentoriais organizuos konferenciją. Lektoriai ir mentoriai mokys vaikus tokių įgūdžių kaip: prisistatymas internete, vaizdinių priemonių naudojimas, viešasis kalbėjimas, aplinkos apsauga, tvarus transportas, atliekų pavertimas menu ir pakartotinio naudojimo idėjos.
  2. „Mėlynoji vaikų konferencija“- Konferencijos planas ir pristatymai bus kuriami pačių moksleivių, pasirengimo metu įgijusių reikiamų žinių ir kompetencijos.

Projekto vadovas:
Inesa Atkočaitienė
Tel. (8 46) 498041
El. paštas: melnrage@biblioteka.lt

 

Tapk pranešėju „Mėlynojoje vaikų konferencijoje – tvarumas pagal jaunimą“!

Mokomoji medžiaga mokytojams ir mokiniams
Vaizdo pamokėlių įrašai apie tvarią aplinką, tvarų transportą, antrinį panaudojimą, viešąjį kalbėjimą, pristatymų rengimą, video kūrimą, medijų naudojimą.

Melnragės bibliotekoje apie tvarumą kalbėjo vaikai

Renginio „Mėlynoji vaikų konferencija – tvarumas pagal jaunimą“ video akimirkoshttps://youtu.be/SJ9tSuyAcQ8

 

Atgal
Vaikams